Op zoek naar inspiratie voor je nieuwe douche? Wij zetten de trends in douchebekleding op een rijtje!

Op zoek naar inspiratie voor je nieuwe douche? Wij zetten de trends in douchebekleding op een rijtje!

Terwijl vroeger iedereen in een doe-het-zelf zaak of in een sanitaire winkel op zoek ging naar een kant-en-klare douchecabine, zijn nu de mogelijkheden voor douchebekleding vrijwel eindeloos. We zien evenwel één constante terugkomen. De structuur van de douche wordt gemaakt met glazen douchewanden op maat. Dit biedt eindeloze mogelijkheden om à la carte elke mogelijke douche te creëren. De douchebekleding op de overblijvende volle muur of muren kan je dan in alle vrijheid kiezen.

In de meeste gevallen bestaat een hedendaagse glazen inloopdouche uit ofwel één glazen douchedeur of meerdere glazen douchewanden. Dankzij de glazen douchewanden komen de achterliggende douchebekleding en het kraanwerk beter tot hun recht.

Mensen investeren tegenwoordig veel in mooie kranen met extra uitstraling. Met een glazen douche blijft dit altijd zichtbaar. De vraag rijst dan welke douchebekleding op de volle muur kan geplaatst worden.

Geen glas voor de wandbekleding

In elk geval raden wij ten sterkste af om voor deze wandbekleding ook glas te kiezen. Een aantal jaar geleden was gekleurd glas hiervoor populair. Omdat er het risico op vocht achter het glas altijd bestaat, is dat geen goed idee. Dit vocht tekent zich onherroepelijk af op het glas, waardoor het glas moet uitgebroken worden.

Wanneer je dergelijke problemen wilt voorkomen, is een heel precieze uitvoering noodzakelijk. Elk foutje bij de plaatsing kan leiden tot problemen achteraf. Dit risico is te groot, waardoor wij dit ten sterkste afraden.

Goed bewerkbare bekledingsplaten

Er bestaan evenwel heel wat alternatieve mogelijkheden voor douchebekleding. Naast het traditionele tegelwerk in alle mogelijke kleuren en formaten kan je een douche ook bekleden met trespa in allerlei kleuren. Deze platen zijn bovendien eenvoudig te bewerken.

Ontdek hier alles over de mogelijkheden van een glazen douche op maat

Contacteer Thermac voor meer informatie of vraag online een offerte aan.

Michel Schillebeeckx