Sluit je glazen deur niet goed? Dit is de oplossing

Sluit je glazen deur niet goed? Dit is de oplossing

Posted by

Sluit je glazen deur niet naar behoren? Een vervelend probleem, maar wel een waar je met enkele eenvoudige ingrepen iets aan kunt doen. In dit artikel leggen we uit hoe je het probleem op een relatief eenvoudige manier kunt verhelpen.

 

Een deur die niet goed sluit, is ronduit vervelend. Je hebt te kampen met tocht en ook je privacy lijdt eronder. Want kijken je medebewoners televisie dan ben jij in de aanpalende kamer verplicht om mee te luisteren. Kortom, tijd om iets aan het probleem te doen!

 

Zo spoor je het probleem op

Sluit je glazen deur niet of slecht? Controleer dan eerst of de schoot (het deel van het slot dat met de deurkruk, een draaiknop of een sleutel bewogen kan worden) en de sluitkom (de metalen kom in het kozijn waar de schoot in valt of haakt) wel mooi uitgelijnd zijn.

 

Dit kun je testen door bijvoorbeeld wat lippenstift aan te brengen aan de rand van de schoot en de sluitplaat met plakband af te tapen. Sluit en open de deur. Zit er ruimte tussen de vlek en de rand van de sluitkom? Meet ze dan precies op. Is dat niet het geval, controleer dan of de schoot ver genoeg in de sluitkom valt.

 

Draai alle scharnieren aan

Valt de schoot niet goed in de sluitkom? Dan is er wellicht een probleem met de scharnierschroeven. Draai de scharnieren flink aan. De kans is groot dat de glazen deur nu weer mooi sluit.

 

Haal er op tijd een vakman bij

Sluit de glazen deur nog altijd niet naar behoren? Haal er dan een vakman bij. De kans is groot dat de schoot niet ver genoeg in de sluitkom valt. De sluitplaat moet dan verplaatst worden. Bij een glazen deur is dit specialistenwerk waar je beter niet zelf aan begint.

 

Meer info? Neem contact op met ons.

 

Thermac