Op zoek naar tips voor het onderhoud van je glazen wand? Hiermee behaal je het beste resultaat.

Op zoek naar tips voor het onderhoud van je glazen wand? Hiermee behaal je het beste resultaat.

Sommige mensen kiezen niet voor een glazen wand omdat ze zich laten afschrikken door het zogeheten ‘moeilijke onderhoud’. Dit klopt totaal niet. Wanneer je kiest voor de juiste reinigingsproducten, dan valt er – ook met een minimum aan tijdsinvestering – op je glazen wand geen vlekje te bespeuren. We leggen in deze blog graag uit welke producten wij adviseren.

Het absolute voordeel van een glazen wand vormt meteen ook de oorzaak van de terughoudendheid bij vele mensen. Het feit dat een glazen wand het licht doorlaat en volledig transparant is, doet veel mensen vrezen dat je elk vlekje en iedere vingerafdruk meteen ziet. Ze hebben angst dat ze vrijwel dagelijks de glazen wand moeten reinigen om enigszins een deftig uitzicht te hebben.

Het klopt dat je met de verkeerde producten het niet gemakkelijk hebt om je glazen wand vrij van vingerafdrukken te houden. Ook een minderwaardige zandstraalgravure is op dat vlak niet echt een voordeel.

Wat zijn de juiste producten?

De eerste oplossing is dus het kiezen van een juiste glasreiniger. Hiervoor raden wij het product AEROSOL aan. Geloof je de werking niet? Kom gerust langs in onze showroom en zie met eigen ogen hoe wij onze talrijke demonstratieopstellingen perfect onderhouden. En wees maar zeker dat onze glazen deuren en wanden dagelijks betast worden door vele verschillende vingers.

AEROSOL is het juiste product voor het dagelijkse onderhoud. Wanneer je meer hardnekkige vlekken moet verwijderen, dan adviseren wij VEDEC. Beide producten kan je eenvoudig bij ons bestellen. Contacteer ons gerust.

Kies voor een zeer fijne zandstraling

Een tweede mogelijkheid voor het verhogen van het onderhoudsgemak, is het laten aanbrengen van een zeer fijne zandstraalgravure. Met deze techniek van satijnstralen verkrijg je een zeer glad oppervlak. Dit gladde oppervlak voorkomt dat vuil zich vasthecht aan het glas.

Thermac specialiseert zich in maatwerk voor glazen deuren en wanden. Contacteer ons gerust voor meer info over de juiste reinigingsproducten.

Michel Schillebeeckx