Melkglas of doorzichtig glas in de douche?

Melkglas of doorzichtig glas in de douche?

Posted by

Ben je tijdens het douchen gesteld op privacy? Dan biedt een deur in melkglas perspectieven. Ook andere opties, zoals gezandstraald glas, bedekken de intieme zones zonder lichtinval weg te nemen. In dit artikel gaan we dieper in op de verschillende mogelijkheden.

 

In de douche is privacy uiteraard gewenst. Maar de meeste mensen liggen er in hun eigen badkamer niet wakker van dat huisgenoten hen ongestoord kunnen gadeslaan. Stoort je dat wel? Dan liggen er diverse oplossingen binnen handbereik. In plaats van helder glas kun je voor mat glas kiezen. Er zijn verschillende opties.

 

Privacy in de douche: melkglas of zandstraalgravure

Om helder glas een matte look te geven wordt het gezuurd of gezandstraald. Beide technieken worden toegepast voor douchecabines. Gezuurd glas, ook wel melkglas of satijnglas genoemd, heeft een iets fijnere korrel, maar kost wel meer. Het glas is aan één zijde homogeen behandeld met een zuur. Het grote voordeel is dat je niet meer door het glas kan kijken, maar het is nog wel 90% lichtdoorlatend.

 

Gezandstraald glas heeft een grovere korrel en is minder onderhoudsvriendelijk. Het is vooral populair om delen van een glazen wand of deur mat te maken. De zandstraalgravures kunnen bijzonder kunstzinnig of figuratief zijn. Zo is het mogelijk een matte balk te plaatsen ter hoogte van de intieme zones. Zandstraalgravures geven je douchewand met andere woorden een modernere, en zelfs kunstzinnigere uitstraling. Want ook decoratieve gravures zijn perfect mogelijk.

 

Kalk bestrijden in de douche

Welke techniek je ook verkiest, het is belangrijk dat je de glazen wand na elke douchebeurt proper maakt. Zo houd je kalk tegen. Vele wanden zijn ook uitgerust met een antikalklaag. Het water druppelt hierdoor tien keer sneller naar beneden, zodat kalk minder kans heeft om zich achteraf vast te zetten.

 

Meer weten over onze oplossingen? Vraag ernaar in onze winkel.

 

Thermac