Kleine ruimte? Ontdek het verruimend effect van een glazen deur

Kleine ruimte? Ontdek het verruimend effect van een glazen deur

Posted by

Een glazen deur heeft heel wat voordelen. Zo is het een erg stijlvolle eyecatcher in eender welke kamer. Maar, nog belangrijker: een glazen deur zorgt ook voor een mooie lichtinval én ze schept ruimte. Precies om die twee laatste redenen is een glazen deur zo’n goed idee in een kleine ruimte. In dit artikel gaan we er dieper op in.

 

Een glazen deuren is een transparante scheiding tussen twee ruimten

De eerste reden waarom een glazen deur een goed idee is in een kleine ruimte ligt voor de hand. Het feit dat de deur transparant is, zorgt vanzelf voor een ruimer gevoel. Bij glazen tussendeuren en wanden is dit effect maximaal. Het lijkt dan alsof er helemaal geen scheiding is tussen de twee ruimten, waardoor het geheel dus groter lijkt. Uiteraard werkt dit alleen bij zuiver transparante glazen deuren en wanden. Een gegraveerde of matte glazen deur heeft dit effect niet.

 

Het belang van licht voor het ruimtegevoel

Als de beschikbare ruimte beperkt is, speelt lichtinval een grote rol. Hoe lichter een kamer, hoe groter ze lijkt. Het omgekeerde is ook waar: een kamer waar weinig of geen licht in valt, lijkt nog kleiner. Een glazen deur is dus een ideale oplossing. Ze zorgt ervoor dat het licht van een andere ruimte of van buiten maximaal kan doordringen in de kamer. Door slim gebruik te maken van het licht, creëer je ruimtegevoel.

 

Ruimte en privacy

Ook in een werkomgeving zijn glazen deuren en wanden ideaal om ruimte te creëren. Een bijkomend voordeel van glas is dat het ook akoestisch isoleert. Een glazen vergaderruimte biedt veel licht en ruimte, zonder dat de privacy in het gedrang komt.

 

Wil je graag een glazen deur of wand in jouw woning of werkplek? Neem een kijkje in onze toonzaal.