Hoe lang gaat een glazen deur mee?

Hoe lang gaat een glazen deur mee?

Posted by

Een glazen deur gaat in principe een levenlang mee. Al hangt de precieze levensduur wel af van verschillende componenten. Zo zijn bepaalde onderdelen van de scharnieren van glazen deuren onderhevig aan slijtage. Het glas zelf is echter niet slijtagegevoelig en kan bijgevolg honderd jaar en langer dienstdoen.

 

Kies altijd deurbeslag van Europese kwaliteit

Het deurbeslag van een glazen deur is het gevoeligst voor slijtage. Een goeie tip is dus om altijd kwaliteitsproducten te kiezen. Ga voor scharnieren van Europese fabrikanten en vermijd goedkope Aziatische import. Deze geven na verloop van tijd gegarandeerd problemen. 

 

Vloerveren: de achilleshiel van de glazen deur

De vloerveren (een onderdeel van de scharnieren) van de gerenommeerde merken gaan maximaal 15 à 25 jaar mee. Daarna zijn ze aan vervanging toe. Ze worden vaak intensief of verkeerd gebruikt, waardoor ze vroeg of laat stuk gaan. Hoe zie je of een vloerveer of scharnier aan vervanging toe is? De glazen deur moet gemakkelijk sluiten. Is dat niet het geval, dan is er wellicht iets mis met de vloerveer.

 

Is je douchewand aan vervanging toe? Heeft je glazen deur nieuwe vloerveren nodig? Of is er een ander defect aan je glazen deur? Neem contact met ons op. Wij verhelpen het probleem zo snel mogelijk.

Thermac