Een glazen schuifwand binnen voor een praktische en stijlvolle keuze

Een glazen schuifwand binnen voor een praktische en stijlvolle keuze

Met een glazen schuifwand kies je voor een uiterst stijlvolle, praktische en flexibele manier om ruimtes in te delen. Het natuurlijke licht stroomt ook in gesloten toestand doorheen de glazen schuifwand waardoor je woning een open karakter krijgt. In vergelijking met een traditionele glazen draaideur bespaar je met een glazen schuifwand heel wat ruimte. Een glazen schuifwand is de uitgelezen methode om binnen een grotere ruimte een afzonderlijk thuiskantoor, een speelkamer,… te creëren.

  • Wat zijn de voordelen van glas om ruimtes te onderscheiden?

Bij steeds meer totaalrenovaties en in nieuwbouwwoningen wordt gekozen voor glazen deuren, glazen wanden en glazen schuifwanden. Woningen worden steeds kleiner, waardoor het belangrijk is om een maximaal ruimtegevoel te creëren. Dit kan perfect met glas. Dankzij glas krijgt het natuurlijke buitenlicht de kans om vrijuit doorheen de volledige woning te stromen.

Je woning wordt als het ware ruimer met glas. Toch betekent dit niet dat je de privacy in elke ruimte moet opgeven. Met behulp van zandstraalmotieven bepaal je zelf welk zicht er doorheen het glas gaat. Daarnaast kan je voor specifieke ruimtes – bijvoorbeeld een toilet of een badkamer – ook kiezen voor mat glas.

  • Waarom kiezen voor glazen schuifwanden?

Glazen schuifwanden leveren je nog een extra ruimtebesparing op. Je hebt geen draaicirkel nodig van 90° om de scheidingswand te openen en te sluiten. Dat is bij een traditionele draaideur wel het geval.

Uiteraard heb je voor een glazen schuifwand een blinde muur nodig, zodat je glazen schuifwand kan openschuiven. Dit hoeft evenwel geen verloren ruimte te zijn. Je kan een glazen wand laten openschuiven achter een kast. Hiervoor moet je de kast gewoon enkele centimeters naar voren schuiven.

  • Wat zijn mogelijkheden van glazen schuifwanden?

We zetten enkele mogelijkheden op een rijtje, maar laat dit zeker niet jouw fantasie beperken. Met maatwerk is vrijwel alles mogelijk.

  • Glazen wanden en schuifwanden zijn perfect – mits matte beglazing – voor het afsluiten van je badkamer. Je hebt bovendien de nodige luchtcirculatie dankzij de kleine spleetjes tussen het glas.
  • In vele woningen zien we glazen wanden en schuifdeuren voor het creëren van een thuiskantoor of een speelkamer in de woonruimte. Het geluid wordt gedempt en je kan rustig werken. Toch blijf je steeds in nauw contact met elkaar.

Thermac biedt een totaalservice voor het opmeten en plaatsen van glazen schuifwanden op maat. Contacteer ons voor verdere informatie.

Michel Schillebeeckx