Een glazen deur afstellen? Zo ga je te werk!

Een glazen deur afstellen? Zo ga je te werk!

Wanneer een nieuwe glazen deur wordt geplaatst, stelt de professionele plaatsingsfirma deze correct af. Na verloop van tijd kan het zijn dat deze afstelling niet meer perfect is, waardoor de deur gaat schuren of knellen. Al snel kom je in de verleiding om zelf je glazen deur af te stellen. Wij raden dit ten sterkste af. Wanneer je kiest voor een plaatser die zijn vak ernstig neemt, dan biedt deze ook de vereiste naservice aan.

Een glazen deur is uitgerust met scharnieren of een vloerveer. Doorheen de lange levensduur is het altijd mogelijk dat de afstelling niet meer perfect is. In plaats van zelf te prutsen aan de scharnieren of de vloerveren, contacteer je best gewoon je plaatser.

Waarom vertrouwen op een vakman?

Tal van zaken kunnen mis gaan wanneer je de afstelling zelf wilt uitvoeren. Zo zijn de scharnieren of de vloerveer gevoelig voor de minste verandering. In plaats van de perfecte afstelling, kan het zijn dat je het probleem nog erger maakt.

Een glazen deur afstellen is precisiewerk en vraagt heel wat ervaring. Vaak kan het zijn dat je de glazen deur slechts een millimeter of enkele millimeters naar de juiste kant moet laten kantelen.

Doe je het toch zelf? Pas op voor glasbreuk

Het kan zelfs nog erger. Wanneer je het afstellen van een glazen deur heel onoordeelkundig aanpakt, dan is glasbreuk niet uitgesloten. Zelfs bij gehard glas kan je de spanning op het glas door een slechte afstelling zo laten oplopen, dat je het risico loopt op ernstige schade.

Daarnaast bestaat er niet één systeem. Binnen de scharnierdeuren en de vloerveerdeuren heb je nog tal van systemen die elk hun eigen afstellingmethodes vereisen.

Thermac garandeert een optimale naservice, ook voor het afstellen van een glazen deur. Wil je meer weten over het afstellen van glazen deuren? Contacteer ons gerust.

Michel Schillebeeckx