Douche installeren met of zonder deur? Zo hak je de knoop door

Douche installeren met of zonder deur? Zo hak je de knoop door

Posted by

Twijfel je tussen een inloopdouche met of zonder deur? Beide opties hebben voor- en nadelen. Wij zetten alle argumenten pro en contra op een rij zodat je straks een gefundeerde beslissing kunt nemen.

 

Een inloopdouche? Het is en blijft een fantastische uitvinding. Je hebt alle ruimte om je comfortabel te wassen en hoeft je geen zorgen te maken over eventuele pijnlijke glijpartijen of opstapjes. Wat de meeste mensen niet weten, is dat een inloopdouche ook gerust deurloos kan zijn. Sterker nog: in sommige gevallen is dat zelfs wenselijk.

 

Douche zonder deur: voor- en nadelen

Een inloopdouche zonder deur is vooral praktisch in een kleine badkamer. Waar de ruimte beperkt is, is een openzwaaiende deur sowieso niet erg op zijn plaats. Dus waarom zou je dan de moeite doen? Bovendien is een douchecabine zonder deur ook nog eens voordelig voor de portemonnee.

 

Al moeten we erbij melden dat een deurloze douche ook één nadeel heeft: het is namelijk best kou, zonder deur. Dat komt natuurlijk omdat tocht vrij spel heeft in een deurloze douche. Van zodra je niet meer onder de waterstraal staat, is het dus best fris.

 

Douche met deur: voor- en nadelen

Een douche met deur is een stuk gezelliger. Ook als het water niet loopt, hoef je niet per se kou te lijden, want de warme waterdamp blijft lekker in de cabine. En koude lucht of tocht kan je ook niet deren zolang de deur netjes gesloten blijft. Een douche met deur is wel iets duurder dan een deurloos exemplaar. En het neemt, zoals gezegd meer ruimte in.

 

Hou je het liever iets goedkoper en neem je er de kou wel voor lief bij? Dan is een deurloze douche helemaal op jouw lijf geschreven. Bovendien doet een douchegordijntje wonderen om het probleem van de koude tocht op te lossen.

 

Meer weten? Neem een kijkje in onze toonzaal.

Thermac